صفحه اصلی » Clone stamp در فتوشاپ، ابزار مهر الگو زن در فتوشاپ

Clone stamp در فتوشاپ، ابزار مهر الگو زن در فتوشاپ

امروزه استفاده از نرم ­افزار فتوشاپ برای انجام اصلاح تصاویر یا تولید پوسترها، کارت­های تبلیغاتی، بنرها، تراکت­ ها و … بسیار معمول است. این نرم ­افزار به نوعی آچار فرانسه طراحان گرافیک محسوب می­ شود. تقریبا هر تغییری را در تصاویر مختلف می­توان به کمک این نرم ­افزار به وجود آورد. این تغییرات به کمک ابزارهای گوناگون، متنوع و کارآمد فتوشاپ امکان­ پذیر است.

یکی از این ابزارها، ابزار کلون کردن یا clone stamp است. در این مقاله قصد داریم به آموزش استفاده از ابزار clone stamp بپردازیم و نکات مختلف مربوط به این ابزار را به شما آموزش دهیم. پس اگر قصد دارید با یکی از ابزارهای پرکاربرد و پرطرفدار فتوشاپ آشنا شوید، پیشنهاد می­ کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کاربرد ابزار clone stamp فتوشاپ چیست؟

کارهای مختلفی را می­ توان به کمک این ابزار انجام داد. روتوش صورت در تصاویر شخصی، حذف سوژه از بک­گراند، اصلاح نقاط نامناسب تصویر و… از جمله وظایف کارهایی است که به کمک این ابزار می ­توان انجام داد. ابزار کلون استامپ با ابزارهای heal که برای انجام اصلاحات کوچک تصویر استفاده می­ شوند تفاوت دارد. به نوعی می ­توانیم clone stamp را پدر ابزارهای heal جدید فتوشاپ بدانیم.

ابزار clone stamp چگونه کار می­ کند؟

پیش از آنکه آموزش کار با ابزار clone stamp tool را آغاز کنیم، باید در مورد نحوه عملکرد این ابزار اطلاعاتی کسب کنیم.

طرز کار این ابزار به این شکل است که پیکسل­های یک محدوده (که توسط خود کاربر انتخاب می­شود) را به صورت دقیق روی پیکسل­های یک ناحیه دیگر کپی می­کند. با این کار، طرح و رنگ محدوده دوم از بین می ­رود و به وسیله ناحیه اول جایگزین می­ شود. اینکه چه مقدار از رنگ و محتوای پیکسل­ها باقی بماند و به چه شکل این کار انجام شود، بستگی به انتخاب­ ها و نحوه کار شما دارد که این موضوع را در قسمت های بعد بررسی می­ کنیم.

کار با ابزار clone stamp در فتوشاپ

اگر قصد دارید کار با ابزار clone stamp را یاد بگیرید، قدم به قدم مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله صفر: همیشه در آغاز کارتان یک کپی از تصویر را در لایه ­ای جداگانه ذخیره کنید. این کار باعث می­شود در صورت بروز هر گونه خطایی در حین کار، آسیبی به تصویر اصلی وارد نشود. می ­توانید این کار را با کلیدهای میان­بر CTRL + J یا با کشیدن لایه تصویر تا علامت + در منوی لایه­ های تصویر انجام دهید.

مرحله یک: در ابتدا، ابزار کلون استامپ را از بین ابزارها پیدا کنید. در صورتی که این ابزار را پیدا نکردید، می­توانید موارد موجود در بخش … در پایین ­ترین قسمت منوی ابزارها را نیز بررسی کنید. معمولا clone stamp و pattern stamp در یک بخش قرار دارند.

مرحله دوم: برای شروع کار با این ابزار، همانطور که گفتیم در ابتدا باید یک ناحیه را به عنوان ناحیه مرجع برای برداشت پیکسل­ها انتخاب کنیم. برای این کار، ماوس را به ناحیه مد نظر خود ببرید و با نگه داشتن کلید alt، دکمه چپ موس را بفشارید. اکنون ناحیه مرجع پیکسل­ های شما انتخاب شده است.

مرحله سوم: حال به ناحیه­ای که می­خواهید آن را ترمیم کنید بروید، دکمه چپ ماوس را نگه دارید و با دقت و حوصله، پیکسل­ها را جایگزین کنید. دقت کنید که با حرکت ماوس توسط شما، محل برداشت پیکسل­ها نیز جابه­ جا می­ شود و ممکن است پیکسل­ های سوژه دیگری درون عکس به اشتباه در محل مورد نظر شما کپی شوند. برای پیش­گیری از این اتفاق، با هر چند سانتی ­متر اصلاح تصویر، یک بار دیگر نقطه مرجع خود را تنظیم کنید.

ممکن است بعد از آنکه کارتان تمام شود، احساس کنید از نظر رنگ یا کیفیت نتیجه خوبی را حاصل نکرده­اید. در این حالت، می­توانید دوباره پیکسل­های مرجع جدید انتخاب کنید و عملیات clone کردن را مجددا انجام دهید.

در تصاویر زیر می­ توانید ببینید که چطور به کمک کپی کردن پیکسل­ های یک پنجره، آن را در فضای خالی دیوار ایجاد کرده­ایم:

گزینه­ های ابزار clone stamp در فتوشاپ:

مانند هر ابزار دیگری در نرم ­افزار فتوشاپ، ابزار کلون هم دارای گزینه­ هایی برای تنظیم ابزار مطابق نیاز طراح است. در این قسمت و در ادامه، گزینه ­های این ابزار را مورد بررسی قرار می ­دهیم:

  • Size یا اندازه: همان طور که از نام این گزینه پیداست، قابلیت تنظیم اندازه قلم را دارد. هنگامی که اندازه قلم را بزرگتر کنیم، با هر بار کلیک روی ناحیه هدف، تعداد پیکسل­ های بیشتری از ناحیه مرجع کپی می­ شوند.
    همچنین اندازه قلم را به کمک کلیدهای میانبر ] و [ نیز می­ توان تغییر داد.
  1. Hardness یا سختی: این گزینه می­ تواند نرمی و سختی قلم را تعیین کند. هرچقدر میزان سختی قلم کمتر شود، لبه­های کار حالت نرم و محوتری خواهند داشت.
  2. Opacity یا شفافیت: در صورتی که شفافیت قلم خود را افزایش دهید، با اجرای عملیات clone کردن میزان کمتری از سطح زیرین قابل مشاهده خواهد بود. به بیان دیگر، اگر بخواهید با کلون گردن، کمی از سطح زیرین آن نیز باقی بماند، باید opacity را کاهش دهید.
  3. Flow یا جریان: این ابزار، قدرت قلم را مشخص می­ کند. معمولا برای حذف اشیا مقدار flow روی 30 تا 50 درصد تنظیم می ­شود.
  4. Aligned یا تنظیم ­شده: اگر تیک این ابزار را فعال کنید، هنگام رها کردن ماوس بعد از هر بار clone کردن، نقطه نمونه­برداری مجددا به همان نقط ه­ای که در ابتدا تنظیم کرده ­اید باز می­ گردد. در این حالت، دیگر خطر کپی شدن سایر اشیا با کلون کردن روی یک خط برای شما وجود نخواهد داشت. (بهتر است تمرین clone کردن را یک بار به کمک این ویژگی و یک بار بدون آن انجام دهید و تفاوت آن را در عمل مشاهده کنید)
  5. Sample یا الگو: این گزینه که یک کشوی بازشونده است، سه حالت دارد که شامل حالت current layer، current and below و all layers است. حالت اول کپی­ برداری را صرفا از لایه رویی انجام می­ دهد. حالت دوم از لایه کنونی و لایه­های زیرین آن و حالت سوم از تمام لایه­ های تصویر کپی ­برداری می ­کند.

جمع ­بندی

ابزار clone stamp، ابزاری است که با کپی کردن پیکسل­ های یک ناحیه انتخابی در ناحیه دیگر، می­تواند بعضی از اجزای تصویر را تغییر دهد. از این ابزار برای اصلاح مشکلات صورت در تصاویر شخصی یا حذف اشیا اضافه تصویر استفاده می­ شود. استفاده از این ابزار، روش و نکاتی دارد که در این مقاله به توضیح آن برای شما پرداختیم. به خاطر داشته باشید که مانند هر کار دیگری در فتوشاپ، روتوش و clone کردن هم نیاز به تمرین دارد. بنابراین با یک بار انجام کار ناامید نشوید و به قول معروف، دستتان را در این کار راه بیاندازید.

آموزشی که در این مقاله ارائه شد، بخشی از سری آموزش ­های فتوشاپ 2024 خانم شکوفه احمدی است که به صورت کامل و پروژه محور، تمام مفاهیم فتوشاپ را به شما آموزش م ی­دهد. اگر قصد دارید کار طراحی گرافیکی را شروع کنید و در کمترین زمان به میزان مهارت لازم برای کسب درآمد برسید، می­توانید به دوره­ های موجود در سایت نگاهی بیاندازید.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *